Nationale actie

Nationaal

Private Lease vanaf E 365,- per maand*
*op basis van 7.500km / 60 mnd.


PROFITEER VAN DE BESCHIKBARE SUBSIDIE IN 2022 IN 2022

Kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen vanaf 3 januari 2022 weer via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt €3.350.

Voorbeeld Subsidie op de Fiat 500e Action Hatchback 24 KWH

PRIVATE LEASE (o.b.v. 7.500 km. / 48 maanden € 385,-
Fiat Subsidie € 70,-

Nieuw maand tarief incl. Fiat Subsidie € 315,- (RED vanaf € 365,- en 3+1 vanaf € 450,-)
Overheids Subsidie € 69,79
Nieuw maand tarief incl Fiat Subsidie & Overheid subsidie* € 245,-(RED vanaf € 295,- en 3+1 vanaf € 380,-)
* maandtarief gebaseerd op het feit dat u de overheidsubsidie besteedt aan het maandelijke PL bedrag.
-------------------
KOOP
Vanafprijs € 24.900
Subsidie + verdubbelaar € 3.350+3.350
Nieuwe vanafprijs € 18.200,- (RED vanaf € 21.000,- en 3+1 vanaf € 26.200,-)

Voor een gebruikte elektrische auto, is dit €2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

Vanaf 3 januari 2022 9:00 uur kun je weer subsidie aanvragen.

De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:
• Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto.Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
• De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
• De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
• Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
• Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

Ben jij geïnteresseerd in de 100% elektrische nieuwe Fiat 500? Dan kom je dus in aanmerking voor deze deze subsidie.

Fiat verdubbeld deze overheidssubsidie, dus de totale subsidie kan oplopen tot € 6.700,-

RIJ DE ELEKTRISCHE FIAT 500 MET SUBSIDIE

Dank voor je interesse in de Nieuwe elektrische Fiat 500. Rijd jij vanaf januari in alle denkbare comfort en rust 100% elektrisch in de rijk uitgeruste Fiat 500 voor een ongekend scherpe aanschafprijs of private lease tarief?

Nu de benzineprijzen alsmaar stijgen en richting de 2,15 euro kruipen, bespaar je met elektriciteit bij gelijk gebruik al snel meer dan 100 euro per maand. Maar er is meer besparingsnieuws! Vanaf 3 januari geeft de overheid een subsidie van 3.350 euro als je een elektrische auto aanschaft of via private lease. De subsidiepot heeft een limiet onder het motto, wie eerst komt, het eerst maalt.

Als u nu kiest voor de elektrische Fiat 500, kan u in aanmerking komen voor de milieusubsidie. Want je dealer neemt dan direct contact met je op om een afspraak te maken om je ideale elektrische Fiat 500 samen te stellen en de reservering om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Uw dealer helpt u dan meteen ook met de subsidieaanvraag.De dealer van uw keuze neemt na ontvangst van uw interesse zo snel mogelijk contact met u op.

Je interesse kenbaar maken (of het stellen van andere vragen) kun je via dit formulier doen.

Toelichting subsidie regeling

Dankzij de subsidie in 2022 op elektrische personenauto’s stapt u straks voordelig in een nieuwe of gebruikte elektrische Fiat 500. Vrijwel alle uitvoeringen vallen voor wat betreft aanschafprijs en WLTP actieradius binnen de gestelde voorwaarden van de subsidieregeling (zie onderstaand verdere details). Door dit formulier in te vullen, kunt u uw interesse in een elektrische Fiat 500 kenbaar maken. De Fiat dealer neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken om uw ideale elektrische Fiat 500 samen te stellen en de interesse om te zetten in een uiterst scherp aanbod. Nadat u akkoord bent kunt u een koop- of private lease contract afsluiten en direct met de hulp van de dealer de subsidieaanvraag indienen.

Overheidssubsidie aanschaf nieuwe – of gebruikte elektrische personenauto

Vanaf 3 januari 2022 heeft u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor subsidie op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. Voor de aanschaf van nieuwe elektrische personenauto’s wordt in totaal € 71 miljoen vanuit de overheid ter beschikking gesteld. De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor particulieren. Als particulier kunt u eenmalig gebruik maken van de subsidieregeling bij aanschaf of private lease, mits u voldoet aan alle voorwaarden die door de overheid zijn gesteld. Op de site www.rvo.nl/sepp vindt u alle voorwaarden terug en een overzichtelijk stappenplan om te zien of u in aanmerking komt voor de subsidie.

De subsidie is van toepassing op een nieuwe- of gebruikte elektrische auto, die als elektrische auto geproduceerd te zijn (geen voertuig omgebouwd tot elektrische auto) met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. Tevens de elektrische personenauto over een actieradius van minimaal 120 km WLTP te beschikken. Binnen het personenauto gamma van Fiat komt de elektrische Fiat 500 in aanmerking.


In 2022 bedraagt de subsidie bij particulier aankoop € 3.350 bij een nieuwe van een elektrische personenauto en € 2.000 bij aanschaf van een gebruikte elektrische personenauto. De subsidie wordt uitgekeerd als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie-ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de koper blijven staan, anders dient de subsidie naar rato te worden terugbetaald.

Bij afsluiten van een private lease contract ontvangt de aanvrager van de subsidie gedurende een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op zijn/haar bankrekening. Voor nieuwe elektrische personenauto bedraagt dit € 69,79 per maand (€ 3.350 gedeeld door 48 maanden), bij gebruikte elektrische personenauto is dit € 41,67 per maand (€2.000 gedeeld door 48 maanden). In geval van private lease wordt er geen voorschot uitbetaald. Bij private lease dient de elektrische auto 4 jaar (48 maanden) onafgebroken op uw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. De private lease lease-overeenkomst moet worden afgesloten met een leasemaatschappij die het Keurmerk Private Lease voert.

De subsidie aanvraag kan vanaf 3 januari 2022 worden aangevraagd via: www.rvo.nl/sepp. De datum van ondertekening van de koop- of private leaseovereenkomst is bepalend voor het kunnen aanvragen van subsidie. Alleen overeenkomsten gesloten met een datum op of na 3 januari 2022 komen in aanmerking voor subsidie. Zonder koop- of private lease overeenkomst kan er geen aanvraag voor subsidie worden ingediend. Voor het invullen van de aanvraag heeft u een DigiD nodig. Kijk op www.rvo.nl/sepp om te zien welke gegevens er verder noodzakelijk zijn om uw aanvraag compleet te maken. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst, u dient er dus voor te zorgen dat u uw aanvraag zo snel mogelijk indient. Uw Fiat dealer kan u met de subsidie aanvraag helpen.

Actuele informatie en een actuele stand met betrekking tot het nog beschikbare budget is te vinden via rvo.nl/sepp.

Subsidie disclaimer

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl. Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Fiat Nederland kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling. Wanneer de overheidssubisdie pot leeg is, dan geldt de Fiat subsidie van 3.350,- nog wel (tot en met 30 april 2022). Fiat Nederland is niet verantwoordelijk voor het niet meer kunnen verkrijgen van de overheidssubsidie 2022 op een nieuwe elektrische Fiat 500.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze actie?

Foto kan afwijken van de werkelijkheid.

Getoonde prijzen zijn inclusief btw, bpm en rijklaarmaakkosten. Actie geldig op geselecteerde voorraadauto’s. Op = op. Aanbod voorbehouden voor kopende particuliere klanten. De acties zijn niet geldig in combinatie met andere acties en niet inwisselbaar tegen contanten. De getoonde prijzen, afbeeldingen en specificaties kunnen te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Private Lease: Particulier aanbod op basis van Operational Lease via Leasys Nederland B.V. (KvK 70016895, AFM vergunningsnummer 12013694). Operational Lease exclusief brandstof. Vermelde vanafprijs is gebaseerd op een leasetermijn van 60 maanden en 7.500 km per jaar. Aanbod op basis van Private Lease Budget. Tarieven afgerond op hele euro’s. Onder voorbehoud van wijzigingen in assurantiebelasting, wegenbelasting en BTW. Leasys behoudt zich het recht voor om onvolledig of incorrect ingevulde aanvragen uit te sluiten van deelname. Leasys Nederland B.V., behoudt zich het recht om de actie zonder opgaaf van reden te wijzigen of te beëindigen.