Nieuwe Jeep® Compass

Modellen

Overzicht

Nieuwe Jeep® Compass

Benzine
130/150 pk
6,6 - 6,9 (l/100 km)
5
152-158 g/km
6 Versnellingen handgeschakeld Of DDCT automaat

Details

De Nieuwe Jeep® Compass

80 JAAR INNOVATIE

De nieuwe Compass maakt zijn debuut als 80th Anniversary Edition, een spciale jubileumuitvoering ter ere van Jeep’s 80-jarig bestaan.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Exterieur

NIEUWE STIJL, VERTROUWDE WAARDEN

De herziene grille, de aangepaste koplampen en nieuwe velgdesigns geven de nieuwe Compass een frisse nieuwe look die zijn authentieke Jeep-karakter nog beter tot uiting laat komen.

NIEUW GEZICHT

Met zijn aangescherpte looks oogt de nieuwe Jeep® Compass nog eleganter en zelfbewuster. Het nieuwe frontdesign maakt hem breder, waardoor hij nog imposanter overkomt.

 

HERZIENE GRILLE

In het herziene front van de nieuwe Compass eist de iconische zevensleufs Jeep-grille nog sterker de aandacht op. Stijlvolle zwarte details vormen de finishing touch voor het nieuwe design.

LICHTMETALEN VELGEN

Voor de velgen van de nieuwe Jeep® Compass hebt u de keuze uit een geheel vernieuwd aanbod van stijlvolle designs.

 

17-INCH LICHTMATALEN VELGEN

Standaard op de Compass Longitude

18- INCH LICHTMATALEN VELGEN DIAMOND CUT

Standaard op de Compass Limited

19- INCH LICHTMATALEN VELGEN MATGRIJS

Standaard op de Compass 80th Anniversary en Compass S.

19- INCH LICHTMATALEN VELGEN DIAMOND CUT

Optioneel voor de Compass Limited

ELEKTRISCH BEDIENBARE ACHTERKLEP

De elektrisch bedienbare achterklep kan worden geopend zonder uw handen te hoeven gebruiken: een voetbeweging onder de bumper volstaat om de klep te openen.* En als uw Compass ook is uitgerust met het Keyless Enter-'n-Go™-systeem, kunt u de sleutel daarbij gewoon op zak houden.

*Niet te combineren met trekhaak. Optioneel beschikbaar.

NIEUWE VERLICHTING

VOORZIJDE

De nieuwe full-led-koplampen combineren een hogere lichtopbrengst met een verbeterde zichtbaarheid. Het markante profiel van de dagrijverlichting accentueert de carrosserielijnen van de auto.

 

ACHTERZIJDE

De led-achterlichten staan garant voor een optimale zichtbaarheid onder alle weersomstandigheden. Het herziene design geeft de achterzijde van de auto een herkenbare, moderne look.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Interieur

EEN NIEUWE STANDAARD VOOR COMFORT

Het interieur van de nieuwe Jeep® Compass combineert een hoog comfortniveau met geavanceerde technologie en een geraffineerde styling.

NIEUW DASHBOARD-DESIGN

UCONNECT™-SCHERM IN TABLETFORMAAT

Als primeur bij Jeep® heeft de Compass een nieuw innovatief Uconnect™-systeem waarbij het scherm als een tablet uit het dashboard naar voren komt. Met een diagonaal van 10,1 inch is dit beeldscherm maar liefst 30% groter dan bij de vorige generatie Uconnect™-systemen.

 

GROOT DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het nieuwe volledig digitale instrumentenpaneel met 10,25-inch kleurendisplay heeft een oppervlak van 244 x 91 mm en biedt een ongekend scherp beeld in HD-kwaliteit.

NIEUW STUURWIEL

Het nieuwe stuurwiel biedt maximale stuurprecisie. De bekleding van techno-vinyl ziet er niet alleen fraai uit, maar staat ook garant voor maximale grip.

 

HOOGWAARDIGE AFWERKING

Het nieuwe dashboard onderscheidt zich door zijn strakke lijnen en hoogwaardige afwerking. De bekleding van Nappa-leder, standaard vanaf de Compass Limited, creëert in combinatie met specifieke designelementen als de nieuw ontworpen luchtroosters een ambiance waarin elegantie en stijl harmonieus samenvloeien met typisch Jeep-karakter.

ALLE RUIMTE DIE U NODIG HEBT

Overal in het interieur van de nieuwe Jeep® Compass vindt u handige vakken en opbergruimten voor alles wat u onderweg bij de hand wilt hebben. Mocht er toch iets zijn dat u niet kwijt kunt, dan is er altijd nog de royale bagageruimte waarvan u de functionaliteit met diverse handige accessoires naar behoefte kunt vergroten.

MEER OPBERGRUIMTE

De bergruimte in de kastjes en open vakken in het dashboard, de middenconsole, de tunnelconsole en de armsteun tussen de voorstoelen is meer dan verdubbeld: het totale volume is toegenomen van 2,8 tot 7,2 liter.

 

VEELZIJDIG IN ELK OPZICHT

De in drie delen (40/20/40) neerklapbare achterbank biedt u de mogelijkheid de bagageruimte uit te breiden en de beschikbare ruimte achterin precies zo in te delen als u wilt.

*Als optie verkrijgbaar voor de Compass Limited en 80th Anniversary, standaard op de Compass S

 

OPTIMAAL COMFORT, AUTHENTIEKE STIJL

Met hun ergonomische ondersteuning van het lichaam voegen de stoelen een nieuwe dimensie toe aan zitcomfort van de nieuwe Jeep® Compass. Bij de achtvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen van de Compass S kunt u de stand van de zit-, rug- en zijkussens in een geheugen opslaan, zodat u altijd uw favoriete zitpositie kunt terugvinden. Voor de bekleding kunt u kiezen uit stof, techno-vinyl en Nappa-leder in authentieke Jeep-stijl.

 

NIEUWE PORTIERPANELEN

Bij de herziening van het interieur hebben ook de portierpanelen een restyling gekregen. Deze zijn nu bekleed met exclusief Nappa-leder dat kwaliteitsbeleving aan boord verder versterkt.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Technologie

VOOROP IN INTERACTIEVE TECHNOLOGIE

Met het innovatieve 10,1-inch Uconnect™-scherm in tabletformaat, het volledig digitale instrumentenpaneel met 10,25-inch display en de geavanceerde 'He Jeep®'-spraakassistent, loopt de nieuwe Jeep® Compass voorop op het gebied van interactieve technologie.

NIEUW 10,1-INCH UCONNECT™-SCHERM

Met een snellere processor, verbeterde software, een nieuw Ultra HD-scherm in tabletformaat en een groot aanbod aan online services, biedt het Uconnect™-systeem van de nieuwe Jeep® Compass een revolutionaire stap vooruit ten opzichte van de vorige generatie.

 

VERBETERDE HARDWARE

Het nieuwe Uconnect™-scherm, dat als een tablet uit het dashboard naar voren komt, is 30% groter dan het huidige display en biedt een haarscherp beeld Ultra HD-kwaliteit. De processor van het systeem is tot vijf keer krachtiger dan voorheen, waardoor bijvoorbeeld spraakopdrachten sneller worden verwerkt en het navigatiesysteem de route aanzienlijk sneller kan (her)berekenen.

 

SNELLER EN INTUÏTIVER

Het revolutionaire besturingssysteem opent de deur naar nieuwe content en bedieningsfuncties. Bedieningselementen werken directer en intuïtiever en dankzij de ondersteuning van multi-touch-gebaren kunt u bijvoorbeeld sneller met de interactieve schuifbalk door de pagina's scrollen en kunt u apps eenvoudig via 'drag-and-drop' naar eigen voorkeur rangschikken.

 

TWEE SMARTPHONES TEGELIJK

Via bluetooth kunnen twee smartphones tegelijk aan het Uconnect™-systeem worden gekoppeld. Beide telefoons hebben dan toegang tot alle ondersteunde apps.

 

HÉ JEEP!

De nieuwe spraakassistent 'Hey Jeep®' maakt het mogelijk rechtstreeks tegen de auto te praten. Na het zeggen van “Hé Jeep®" om het systeem op te starten, kunt u met natuurlijke gesproken opdrachten bijvoorbeeld de instellingen van de airco aanpassen of de muziek selecteren waar u onderweg naar wilt luisteren. U kunt zo ook een navigatiebestemming invoeren, want deze innovatieve spraakassistent wordt volledig ondersteund door het geïntegreerde TomTom™-systeem.

 

ZES GEBRUIKSPROFIELEN

De indeling van de schermen van het nieuwe Uconnect™-systeem kunt u helemaal naar eigen voorkeur aanpassen. Uw persoonlijke instellingen kunt u opslaan in een gebruikersprofiel, waarin u ook de voorkeursinstellingen voor het digitale instrumentenpaneel en het navigatiesysteem kunt bewaren. In totaal kunnen er zes van deze gebruikersprofielen worden aangemaakt. Na het starten van de auto hoeft u slechts uw eigen profiel te selecteren om uw opgeslagen systeeminstellingen op te halen.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Updates

AUTOMATISCHE SOFTWARE-UPDATES

Dankzij de ondersteuning van 4G biedt het Uconnect™-systeem de mogelijkheid om de software en content via de Jeep® te laten updaten zonder een bezoek aan de dealer te hoeven brengen.* Ook de kaarten van het navigatiesysteem kunnen op deze manier worden geactualiseerd.

*Alleen beschikbaar bij afsluiten van een My Wi-Fi-abonnement.

 

VRAAG HET ALEXA

Een aantal van de Uconnect™ Services die toegankelijk zijn via de Jeep®-app ondersteunen de Alexa-spraakassistent.* Dit biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanuit de auto met spraakopdrachten een maaltijd te laten thuisbezorgen of, wanneer u een slimme thermostaat thuis hebt, de verwarming in huis alvast wat hoger te zetten.**​

CONTACT VANUIT UW JEEP® MET UW THUIS

Dankzij de ondersteuning van de Alexa-spraakassistent kunt u met spraakopdrachten rechtstreeks de smarthome-systemen in uw huis bedienen vanachter het stuur van uw Jeep® Compass.* Zo kunt u met een simpel spraakcommando alvast de verlichting aanzetten of de oven voorverwarmen terwijl u naar huis rijdt.**

CONTACT VANUIT UW HUIS MET UW JEEP®

Omgekeerd kunt u via de Alexa-spraakassistent of Google Home™ direct verbinding maken met uw nieuwe Jeep® Compass.* Zo kunt u met spraakopdrachten bijvoorbeeld de brandstofvoorraad in de tank controleren of nagaan waar de auto geparkeerd staat.**

*Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen.

**Alleen beschikbaar na afsluiten van een abonnement voor de betaaldienst My Wi-Fi en in combinatie met een pc waarop de Alexa-spraakassistent of Google Home™ is geïnstalleerd.

NIEUWE DRAADLOZE TELEFOONOPLADER

De draadloze telefoonoplader in de middenconsole maakt het mogelijk eenvoudig uw telefoon onderweg bij te laden.* Zodra u uw toestel op het laadvlak legt, wordt het opladen gestart. Een blauw lampje geeft aan dat het opladen bezig is en wanneer de batterij volledig is opgeladen, gaat er een groen lampje branden.

*Alleen geschikt voor apparaten die Qi draadloos opladen ondersteunen. Standaard vanaf de Compass Longitude.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Uconnect™ Services

UCONNECT™ SERVICES

Via de Jeep®-app en de Uconnect™ Services hebt u op afstand toegang tot verschillende voertuigsystemen van uw Compass.  Zo kunt u bijvoorbeeld op uw telefoon de rij- en ritgegevens bekijken of uw auto op de kaart terugzoeken wanneer u niet meer precies weet waar hij geparkeerd staat. Sommige diensten worden ondersteund door de Alexa-spraakassistent, zodat u uw opdrachten ook mondeling kunt geven.

MY WIFI

My Wi-Fi biedt u een mobiele hotspot in de auto waaraan u tot acht verschillende apparaten kunt koppelen. Zo kunnen u en uw reisgenoten onderweg net zo makkelijk internetten, chatten en muziek streamen als thuis. Via de Alexa-spraakassistent* kunt u dat bovendien allemaal veilig handsfree doen.

*Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen.

MY NAVIGATION

Met My Navigation kunt u eenvoudig een navigatiebestemming rechtstreeks vanaf uw telefoon in het TomTom™-systeem importeren. Op de kaart kunt u actuele verkeersinformatie, weerberichten en flitsermeldingen laten weergeven. My Navigation kan na online registratie gratis worden gebruikt gedurende een periode van drie jaar vanaf de aankoopdatum van de auto.*

 

MY REMOTE

Met My Remote kunt u op kaart kijken waar uw nieuwe Jeep® Compass zich bevindt en kunt u op afstand de portieren vergrendelen of ontgrendelen. Via spraakassistenten als Alexa of Google Assistant kunt deze functies ook met spraakopdrachten bedienen. En wanneer u uw auto uitleent, kunt u via deze online dienst meldingen naar uw telefoon of pc laten sturen als de auto een ingestelde snelheidslimiet overschrijdt of een bepaald gebied verlaat. My Remote kan na online registratie gratis worden gebruikt gedurende een periode van vijf jaar vanaf de aankoopdatum van de auto.*

 

MY CAR

My Car maakt het mogelijk op uw telefoon de brandstofvoorraad, de bandenspanning, het oliepeil en de kilometerstand te controleren. Ook kunt u via deze dienst meldingen ontvangen wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt of wanneer er door diagnose op afstand een storing wordt geconstateerd die moet worden verholpen. My Car kan na online registratie gratis worden gebruikt gedurende een periode van vijf jaar vanaf de aankoopdatum van de auto.*

 

MY ALERT

My Alert stuurt automatisch een alarmmelding wanneer een poging tot diefstal van uw Jeep® Compass wordt vermoed. In het geval van diefstal kunt u rechtstreeks de hulp inroepen van de alarmcentrale die zo nodig de trackingfunctie kan inschakelen om opsporing door de politie te vergemakkelijken. My Alert is een betaaldienst waarvoor een abonnement met een looptijd van minstens een jaar moet worden afgesloten.*

MY ASSISTANT

My Assistant biedt u de mogelijkheid om bij een ongeval of pech contact op te nemen met de Jeep-alarmcentrale via het touchscreen in het dashboard of de Jeep®-app op uw telefoon. My Assistant kan na online registratie gratis worden gebruikt gedurende een periode van vijf jaar vanaf de aankoopdatum van de auto.*

UCONNECT™ SERVICES

Blijf altijd in verbinding met uw Jeep® Compass via Uconnect™ Services. Bezoek de speciale website voor meer informatie en een overzicht van alle beschikbare diensten.

 

NIEUW DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het nieuwe volledig digitale instrumentenpaneel met 10,25-inch HD-kleurendisplay biedt u een overzicht van alle rij- en voertuiggegevens die u tijdens het rijden nodig hebt. De inhoud en lay-out van de schermen kunt u naar eigen voorkeur personaliseren, waarbij u de keuze hebt uit twaalf verschillende basisconfiguraties.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Infotainment

VEILIG HANDSFREE

Het Uconnect™-systeem van de nieuwe Jeep® Compass ondersteunt Apple CarPlay en voorbereid voor gebruik van Android Auto™ voor veilig handsfree bellen en bediening van uw telefoon via het scherm in het dashboard of de toetsen op het stuurwiel.

APPLE CARPLAY®

Apple CarPlay is de makkelijkste en veiligste manier om uw iPhone in de nieuwe Jeep® Compass te gebruiken.* Na het draadloos koppelen van uw telefoon aan het Uconnect™-systeem, kunt u via Siri of het touchscreen in het dashboard eenvoudig een navigatiebestemming instellen, bellen, berichten checken, audioboeken en podcasts beluisteren en nog veel meer.

*CarPlay, iPhone en Siri zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc.

ANDROID AUTO™

Android Auto™ is speciaal ontwikkeld om veilig uw smartphone in de auto te kunnen gebruiken.* Op het touchscreen in het dashboard kunt u net als op uw telefoon door de pagina's met beschikbare apps bladeren om snel de app te vinden die u wilt gebruiken. Bijvoorbeeld Google Maps, dat u de snelste route naar uw bestemming toont en daarbij alternatieven geeft om de files te omzeilen.

*Android Auto, Google Play en andere handelsmerken zijn geregistreerde handelsmerken van Google Inc.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Veiligheid

VEILIGHEIDSTECHNOLOGIE VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

De nieuwe Jeep® Compass beschikt over veiligheidstechnologie van de nieuwste generatie om de veiligheid van uzelf, uw passagiers en andere weggebruikers te waarborgen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Adaptive cruise control zorgt ervoor dat bij het handhaven van de ingestelde kruissnelheid ook altijd een veilige afstand tot voorliggers wordt aangehouden.

LANE KEEPING ASSIST

Dit systeem waarschuwt u wanneer u onbedoeld van rijstrook lijkt te wisselen. Wanneer u niet zelf niet ingrijpt, voert het systeem zelfstandig een stuurcorrectie uit om de auto weer in een veilige baan te brengen.

HIGHWAY ASSIST

De nieuwe Highway Assist-snelwegassistent van de Compass combineert de functies van de adaptieve cruise control en Lane Keep Assist om level 2 autonoom rijden op de snelweg mogelijk te maken. Het systeem regelt de snelheid op basis van de actuele snelheidslimieten en zorgt daarbij voor het aanhouden van een veilige afstand tot andere voertuigen. Camera's monitoren de rijbaanmarkeringen om de auto veilig in het midden van de rijbaan te houden.

 

MEER VEILIGHEID VOOR IEDEREEN

De rijassistentiesystemen van de nieuwe Jeep® Compass verhogen niet alleen de veiligheid voor uzelf en uw passagiers, maar ook voor andere weggebruikers.

 

TRAFFIC SIGN RECOGNITION

Traffic Sign Recognition (verkeersbordherkenning) geeft belangrijke verkeersborden langs en boven de weg als pictogram in het instrumentenpaneel weer.

 

TRAFFIC SIGN INFORMATION

Traffic Sign Information (verkeersbordinformatie) bewaakt met behulp van informatie uit het TomTom™-navigatiesysteem constant de geldende maximumsnelheid en past bij overschrijding daarvan de rijsnelheid automatisch aan.

 

INTELLIGENT SPEED ASSIST

Intelligent Speed Assistance (intelligente snelheidsbegrenzing) maakt het bij overschrijding van de maximumsnelheid mogelijk de rijsnelheid automatisch tot de geldende limiet aan te passen.

DRIVER DROWSINESS DETECTION

Driver Drowsiness Detection (alertheidsassistentie) herkent tekenen van concentratieverlies bij de bestuurder. Wanneer de waarden van de parameters die het systeem hiervoor vergelijkt met de waarden van 7 minuten eerder onder een bepaald minimumniveau komen, verschijnt er in het instrumentenpaneel een waarschuwingspictogram en klinkt er een akoestisch waarschuwingssignaal om de bestuurder aan te sporen een pauze te nemen.

AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

Autonomous Emergency Braking (noodstopassistentie) waarschuwt met een akoestisch signaal en een melding in het dashboard wanneer een aanrijding met een voetganger, fietser of andere weggebruiker dreigt.

Wanneer de bestuurder zelf niet tijdig ingrijpt, bedient het systeem automatisch de remmen om een ongeluk te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken.

360°-CAMERA

Het nieuwe parkeerhulpsysteem maakt gebruik van een 360°-camera die een virtueel beeld van bovenaf genereert om u een optimaal overzicht over de situatie te geven.

Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Prestaties

EEN NIEUWE GENERATIE MOTOREN

Het motorenaanbod voor de nieuwe Jeep® Compass bestaat uit twee benzinemotoren die voldoen aan de Euro 6d-FINAL-emissienorm. De benzinemotoren zijn twee varianten van dezelfde turbomotor, waarvan de 130 pk/96 kW-versie wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en de 150 pk/110 kW-versie is gekoppeld aan een zestraps automatische DDCT-transmissie.

LAGERE EMISSIES, HOGERE PRESTATIES

De twee benzinemotoren combineren een efficiënt brandstofverbruik en geringe emissies met een prestatieniveau dat u van een Jeep mag verwachten.

1.3 TURBO 130 & 1.3 TURBO 150 DDCT

Deze direct ingespoten turbobenzinemotor biedt meer rijplezier dan ooit: dankzij een koppel van 270 Nm reageert hij al bij zeer lage toerentallen vlot op elke beweging van het gaspedaal. Bovendien onderscheidt deze stille, lichte en uitzonderlijk efficiënte krachtbron zich door een uitgesproken milieuvriendelijk karakter: hij voldoet aan de meest recente en uiterst strenge Euro 6d-FINAL-emissienormen. Hij is verkrijgbaar in een variant van 130 pk/96 kW die wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een versie van 150 pk/110 kW die is gekoppeld aan een zestraps automatische DDCT-transmissie met dubbele koppeling.

 

Max. vermogen (kW/pk): 96/130 of 110/150

Max. koppel (Nm): 270

CO2-emissie (g/km - WLTP): 152 – 158

De waarden voor het brandstofverbruik (gewogen, gecombineerd) van 6,6 - 6,9 l/100 km en de CO2-emissie (gewogen, gecombineerd) van 152 -158 g/km zijn bepaald op basis van meting/terugrekening naar de NEDC-cyclus overeenkomstig de Europese verordening (EU) 2019/1840, gewijzigd op 31 mei 2020. Deze waarden dienen slechts ter vergelijking en kunnen afwijken van het verbruik onder reële rijomstandigheden. De meest recente testwaarden kunnen worden opgevraagd bij de officiële Jeep®-dealer.

6-TRAPS DDCT-AUTOMAAT

De 150 pk/110 kW-variant van de turbomotor is gekoppeld aan de innovatieve DDCT-automaat. Deze semi-automatische zestraps transmissie met dubbele koppeling maakt een vlotte en soepele acceleratie mogelijk en biedt de keuze uit verschillende schakelkarakteristieken die u kunt selecteren op basis van uw voorkeuren of de rijomstandigheden.

 

TREKVERMOGEN

Zoals elke Jeep biedt de Compass een voortreffelijk trekvermogen. Dat maakt hem een ideaal voor bijvoorbeeld het trekken van een caravan, kleine boottrailer of motoraanhanger.*

*Een trekhaak is niet combineerbaar met de elektrisch bedienbare achterklep.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Jeep® Wave

Jeep® Wave

Ga achter het stuur zitten van uw nieuwe Compass en… u zit meteen ook in de Jeep® Wave, het nieuwe getrouwheidsprogramma dat u 2 jaar Easy Care geplande onderhoudsbeurten en exclusieve klantendiensten aanreikt.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Energielabel vanaf

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Overzicht

Nieuwe Jeep® Compass

Configureren
Configureer uw nieuwe Jeep® Compass
Testen
Twijfelt u nog? Test uw nieuwe Jeep® Compass voordat u hem koopt.
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.